Евродвубоите на ЦСКА и Литекс няма да бъдат предавани по нито една българска телевизия, научи БЛИЦ. Ловчанлии гостуват в сряда на Жилина в реванш от Третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия мач в Ловеч двата тима направиха 1:1. Цифровият канал ТВ+ трябваше да дава пряко двубоя, но проблемите провалиха излъчването. БЛИЦ научи, че компания е увеличила три пъти цената за продажба на ТВ правата и това отрязало мераците на телевизиите да предават срещата. Първият двубой бе излъчен от БНТ1, но този път е малък вариантът държавната телевизия да купи правата, тъй като цената е наистина висока, допълни нашият източник.

Реваншът на ЦСКА срещу ирландския Клифтънвил, който е на 5 август (четвъртък) от 21,45 часа българско време, също няма да бъде предаван по нито една родна телевизия. Този път причината от ТВ+ да не дават двубоя е, че никой няма да го снима в Белфаст и така няма кой да подаде трасе към България.

Така единствените мачове от Европа, които българските фенове, могат да гледат, са реваншите на Берое и Левски. Старозагорци гостуват на Рапид във Виена тази вечер от 19,00 часа след 1:1 в първия мач. “Сините” направиха също 1:1 като гост на шведския Калмар и са домакини в четвъртък от 20,30 часа./БЛИЦ