Берое приема ЦСКА в първи полуфинал за Купата на България. Срещата днес е от 19:15 часа на стадиона в Стара Загора. Другият полуфинал противопоставя Монтана и Литекс. Финалистите ще бъдат излъчени в два полуфинала.

С голям интерес се очаква срещата в Стара Загора. Време е да се види къде се намира ЦСКА, в какво състояние ли е и може ли да се противопостави на един от водещите отбори в "А" група. Ясно е, че ЦСКА не изпитва никакви трудности във "В" група, но така ли ще бъде срещу силния тим на Берое...Домакините са абсолютен фаворит и не крият амбициите си да спечелят трофея. Треньорът на софиянци Христо Янев от началото на сезона повтаря, че мачовете за Купата на България са бонус и трупане на опит за по-младите. Феновете обаче тайно се надяват, че чудото може да се случи.

Повечето проблеми преди срещата са за Петър Хубчев. Важните играчи Венцислав Василев (контузен) и Веселин Пенев (наказан) ще пропуснат двубоя. Янев няма проблеми от това естество, ако изключим дълготрайното лечение на Александър Бранеков.

Обстановката се нажежи заради заканата на феновете на ЦСКА да щурмуват Стара Загора и да се опитат да влязат на стадиона въпреки че имат отпуснати 1800 билета. Привържениците са категорични, че ще бъдат минимум 3000 в града под липите, което вероятно ще създаде работа, както за домакините, така и за полицията. Отделно от фенското напрежение - Берое, разпространи няколко декларации, които също може да имат влияние върху двубоя.

Берое - ЦСКА
Днес от 19:15 часа
Стадион: "Берое"
Съдия: Цветан Кръстев
Пряко по: Диема спорт

Вероятни състави:

Берое: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Иво Иванов, Георги Динков, Владимир Зафиров, Георги Сърмов, Игор Джоман, Неманя Милисавлевич, Том, Спас Делев
Резерви: Илко Пиргов, Емин Ахмед, Илия Миланов, Том, Елиаш, Исмаил Иса, Станислав Костов
Контузен: Венцислав Василев
Наказан: Веселин Пенев
Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: Стоян Колев, Кирил Динчев, Ангел Грънчов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Райчев, Йордан Йорданов, Самир Аясс, Борис Галчев, Момчил Цветанов, Николай Цветков, Костадин Хазуров
Резерви: Анатоли Господинов, Васил Попов, Николай Дичев, Милен Кикарин, Павел Головодов, Станислав Маламов, Александър Александров, Преслав Йорданов
Контузени: Александър Бранеков, Валентин Антов

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:
* ЦСКА и Берое са се срещали 8 пъти в турнира за Купата на България (включително под името Купа на съветската армия). В тези сблъсъци балансът е 5 победи за ЦСКА, равенство и две победи за Берое при голова разлика 13:5 за "армейците"
* ЦСКА е вдигал трофея 4 от 8 случая, след като е играл с Берое в турнира - 1968/69, 1971/72, 1972/73 и 2005/06.
* ЦСКА и Берое за първи път ще играят при разменено домакинство в мачове за Купата.
* Берое е с положителен баланс у дома от срещите с ЦСКА - две победи и загуба.
* 5 от 8-те мача ЦСКА - Берое са на ниво 1/4-финал, а нито веднъж не са играли на 1/2-финал, какъв е днешният им сблъсък.
* Само един мач между двата тима е стигал до продължение.
* Само една дузпа е отсъждана в битките между двата тима за Купата - в полза на Берое през 1972 година и е пропусната от Петко Петков.

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!