Левски приема Хайдук (Сплит) в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата започва в 20:00 часа на „Георги Аспарухов“, а „сините“ изостват с 0:1 след първия мач в Хърватия.

Българският отбор допълнително ще бъде затруднен заради контузиите на Давид Яблонски и Антонио Вутов, а освен това срещата ще бъде без публика. Феновете обаче ще бъдат пред сектор „А“ и ще подкрепят своите любимци, които в момента имат нужда от тях.

Плановете на треньора Николай Митов се объркаха заради контузиите и затова той ще прави рокади. Най-вероятно в центъра на терена до Димитър Пиргов ще застане дошлият от Верея - Георги Ангелов. Иван Горанов и Милош Цветкович ще бъдат на двата бека.

Роман Прохазка и Франсис Нар ще действат като външни халфове, а в средата на терена ще си партнират три нови попълнения - Васил Панайотов, Нелуц Рошу и Жорди Гомес,. В предни позиции най-вероятно отново ще стартира Жуниор Мапуку, но след почивката със сигурност ще се появи и Серджиу Буш.

Съперникът от Хърватия пък е без абсолютно никакви проблеми и с голяма увереност, че ще продължи в следващия кръг.

Срещу черногорския Сутиеска Левски сложи край на тежката серия от 7 години без отстраняване на съперник в евротурнирите. Сега е моментът да се покаже, че събуждането на „сините“ е факт и да бъде постигнат резултат, който да изпрати отбора в трети квалификационен кръг на Лига Европа.

Срещу Хайдук Левски ще запише и своя мач номер 200 в евротурнирите и със сигурност всички искат той да бъде победен.

ЛЕВСКИ - ХАЙДУК (в първия мач 0:1)
20:00 часа, ст. "Георги Аспарухов"
Съдия:Али Палабъйък (Турция)

Вероятни състави:
ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Димитър Пиргов, Иван Горанов, Нелуц Рошу, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Жорди Гомес, Франсис Нар, Жуниор Мапуку
Старши треньор: Н. Митов

ХАЙДУК: Стипица, Тудор, Нижич, Лопес, Мемола, Хамза, Влашич, Радошевич, Генцоглу, Футач, Ерцег
Старши треньор: Ж. Карийо

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма