Някои от мениджърите на футболистите на “Левски” са реагирали остро срещу намерението на ръководството да глоби отбора с 50% от заплатите им, информира "Тема Спорт". След отпадането от Сараево в Лига Европа Иво Тонев обяви, че всички играчи, както и треньорския щаб ще получават половината от месечното си възнаграждение, докато не изпълнят определено условие, което той им е поставил.

След обявяването на наказанието, агентът на нападателя Базил де Карвальо Мадам Ба отсякла пред шефовете на клуба, че тя и нейният клиент няма да се съгласят на подобна санкция. Тя дори заявила в прав текст, че ако на “Герена" наистина смятат да намалят заплатата на клиента й, той ще поиска разтрогване на договора си с “Левски”. Мадам Ба, както и други мениджъри на играчи на сините, смята мярката за незаконна.

Агентката е влизала и преди в конфликт с ръководството на клуба. Това се случи през зимата на 2011 година, когато заведе дело срещу “Левски” за неуспешния трансфер на нейния клиент на стадион "Георги Аспарухов".

Така намерението на Иво Тонев за налагане на глоби ще се отложи за неопределено време, преди мениджърите да дадат съгласието си за него.