Михаил Мадански е подал документи в Тунис. Бившият селекционер на националния ни отбор кандидатсва за поста селекционер на олимпийския тим. “Информацията ви е вярна. Имам един приятел французин, който понякога, без дори аз да зная, ме промотира на подобни места. В Тунис се подменя целият екип на националните отбори. Имало е вече няколко пресявки. На последната права сме останали 4-5 души. Всичките останали, без мен, са французи. Като имате предвид, че Тунис е бивша френска колония, така че няма да се учудя ако се спрат на такъв вариант. Самият факт обаче, че стигнах до това ниво на селекция, е нещо, което ме радва. По същата схема бях на прага на поема националния отбор на Танзания. Стигнах до финалните разговори, даже пътувах за Африка. Те ми предложиха веднага да подпиша договор, но още не бях си решил нещата с младежкия национален тим, и танзанийците предпочетоха да назначат един датчанин, който преди това е бил начело и на Армения”, обясни Мадански пред БЛИЦ.

На въпрос дали има други оферти, той отговори: “Не съм човек, който да виси на борсата и да чака да го поканят. Бих се захванал само с дългосрочен проект, който ще развива млади футболисти. Така, както се получи в Разград. Как си обяснявам чудото “Лудогорец” ли? Отлично ръководство, добра организация, перфектен треньорски състав, добри условия за подготовка, както и играчи от сравнително добра средноевропейска класа. Получи се добър колектив от чужденци и българи. Демонстрират високо самочувствие в евромачовете. Съвсем естествени дойдоха и сегашните резултати в резултат на целенасочената работа в последните 2-3 години. Очаквам и по-сериозни постижения, а защо не и влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Горд съм от победите на Лудогорец, приемам го за национална футболна кауза”, каза още Мадански.

Преподавателят в НСА е на мнение, че треньорската професия у нас все още не е девалвирала. “Разполагаме с добри треньори. Нашата е като всяка друга професия. Има добри лекари, по-слаби такива, както и лоши лекари. Същото се отнася и за архитекти, и за строители и т.н”, заяви спецът.