Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански похвали отбора след важната победа над Австрия с 2:0 като гост в европейска квалификация. Успехът запазва големи шансове на родните младежи да се класират за следващата плейофна фаза по пътя към европейското първенство през 2013 година. Следващият мач на България е на 15 ноември (вторник) в Ловеч отново срещу Австрия.

„Всяка победа увеличава шансовете ни. Не трябва да даваме крайни оценки само след един мач. Пътят е много дълъг. За мен изиграхме перфектно първо полувреме. В него отказахме Австрия. Втората част бяхме малко по-слаби. Целта е да оставим момчетата на земята след победата. Знаем, че ние българите сме на крайностите. Опитът показва, че два поредни мача с един противник са много рискови. За мен изиграхме прилично първо полувреме, но предстои второто, което е много важно. Надявам се да извлечем максимума. Не съм говорил още с момчетата, сега ще ги оставя да се порадват и да изпият по една бира”, заяви Мишо Мадански.

“Разбира се, че говорих с Любо Пенев, който постоянно е с нас. Той ни донесе късмет и позитивизъм, защото е една светла личност. Присъствието му беше много добро за нас”, допълни селекционерът./БЛИЦ