Спортно-техническият директор на Монтана Михаил Мадански призна, че тимът му е аутсайдер срещу "Левски" в осминафиналите от турнира за Каупата на България. Жребият отреди екзекутора на ЦСКА да се изправи срещу "сините", като този път мачовете ще са два. Първите двубои ще се играят на 28, 29 и 30 октомври. За реваншите се очаква да бъде направена промяна на предвидената дата 13 декември.

"Не сме наточили нито нож, нито секира. Пошегувах се, че "Левски" изтегли тежък жребий, но за всички е ясно, че жребият е тежък за нас. Но по-добре "Левски" или някой от класата на този тим, защото за всички е очевидно, че отбор от Б група трудно ще вземе Купата", заяви Мадански.

"Ние ще се опитаме да направим два хубави мача с тях, ясно е, че сме по-слабият отбор. При всички положения нямаме какво да губим. Очевидно е, че съперникът ни ще търси по всякакъв начин да спечели Купата, защото това е една от възможностите да играят в Европа."
"Абсолютно съм убеден, че те няма да ни подценят. И не заради факта, че отстранихме ЦСКА, а защото в такива мачове за Купата отборите, които нямат какво да губят, обикновено печелят и ще са мобилизирани", продължи директорът на Монтана.

"Разбира се, че тази система ощетява по-малките отбори, всички от по-долните дивизии са ощетени с два мача на тази елиминационна фаза. Ние предпочитахме след Монтана - ЦСКА, да има и само един мач Монтана - "Левски". Но няма какво да го коментираме това, такъв е регламентът. Пак се вижда, че при тази система с два мача, особено реваншите при някои двойки, са просто излишни. Само отборите ще харчат пари."

"Винаги е добре да играеш срещу по-силен противник. "Левски" е желан опонент, но не от мен. Кметът да внимава какво си пожелава, защото явно му се сбъдват. Но за футбола в Монтана е добре, че идва "Левски", за нас също е добре да се видим до къде ни се простират възможностите, какво сме постигнали и дали сме сглобили отбор", заяви Мадански.