Селекционерът на младежкия национален тим Михаил Мадански заяви, че няма търпение да започне работа с Любослав Пенев. Мадански смята, че двамата имат една и съща визия за футбола, която налага даването на шанс на млади футболисти.

„Откакто съм станал треньор на националните отбори не съм спрял да пледирам за изключително силна връзка по вертикала – мъжки, младежки и юношески отбор. Затова попаднах в щаба на Матеус. Лотар обаче доста отсъстваше. Сега с Любо Пенев имаме договорка той да следи отблизо изявите на моите възпитаници, а аз ще му помагам с каквото мога. Радващото е, че той има визия за развитието на отбора и аз наистина приветствам неговото назначение за селекционер”, заяви треньорът на младежите, който събра отбора си на лагер преди двете квалификации с Австрия в четвъртък (10 ноември) и следващия вторник (15 ноември).

Мадански, който за кратко води представителния ни тим, смята, че възпитаниците му трябва да съберат поне 14 точки в цикъла, за да се борят за класиране на бараж. В момента нашите имат 4 точки след 3 мача.

„Австрия е един от добрите отбори в нашата група, с големи надежди за добро представяне. Те изпуснаха победите срещу Шотландия, а и срещу Холандия, така че трябва да играем концентрирано и двата мача. Притеснява ме фактът, че имаме доста хора, които висят с картони”, добави селекционерът.

Младежите ще са без контузения Георги Миланов от Литекс и вратаря на "Левски" Пламен Илиев, който е наказан./БЛИЦ

Групата на младежкия тим тук