Селекционерът на младежкия национален отбор на България (до 21 години) Михаил Мадански ще наблюдава тренировките на юношите до 19 години, които се събраха днес на лагер. Юношеската формация от родените 1994 и 1995 година замина за Благоевград, където в петък и в неделя ще има две контролни срещи с връстниците си от Босна и Херцеговина.

"Имахме среща с националния селекционер Любослав Пенев, на която уточнихме задачите, които трябва да преследваме. Обсъдихме някои неща по работата. Радващо е, че има толкова добра комуникация с националния селекционер", обясни днес селекционерът на юношите до 19 години Владо Стоянов.

Мадански пък ще наблюдава как се развиват момчетата от тази възраст, тъй като те са следващата генерация, която ще бъде призована при 21-годишните. Някои от момчетата, които покажат качества, може да бъдат извикани и още сега.

"Има доста нови играчи, но са само такива, които имат качества. Доста от футболистите, които спечелиха участие в следващата фаза на квалификациите в Унгария, вече са с мъжките отбори на своите клубове, което е потвърждение за качествата им и за добрата работа. Искам да благодаря на ръководствата на ЦСКА, на "Левски" и на Локомотив (София) за отзивчивостта и за това, че организираха пътуванията на момчетата за този лагер", каза още Владо Стоянов.

"Целта на тези два мача е да видим този отбор в този му състав как ще изглежда. От друга страна, би било добре в подготовката младите да получават повече минути за игра. И смятам, че всички ще играят".