Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански изрази недоволството си от показаното от момчетата в квалификациите за Европейското първенство. В понеделник България излиза срещу Люксембург в последен мач от този цикъл. Отборът на Мадански е на трето място с 9 точки. Лидер в групата е Холандия с 16 точки, следван от Шотландия с 10 и мач по-малко.

„Като цяло мисля, че можеше да завършим по-напред в класирането на тази квалификация. Не съм доволен от пропуснатите победи с Шотландия и Австрия в Ловеч. Това бяха двата мача, които бяхме длъжни да спечелим, макар че имаше субективни обстоятелства, но и те влизат в играта. Да представихме се по-добре от предходните квалификации, но мисля, че имахме сили да играем бараж”, заяви Мадански.

“Не бих казал, че мачът с Люксембург е без значение. За младежкият и юношеските ни национални отбори, всеки мач и всяка точица е от значение. Отборът, който срещаме преди 2 години победи Холандия в юношеска квалификация. А и ние не сме някаква световна сила, за да подценяваме когото и да било и трябва да подходим много сериозно. Излизаме без осем твърди титуляри срещу Люксембург, но в общи линии това ще е отбора за следващите европейски квалификации. В отминаващите квалификации малко по малко налагах футболисти, които ще защитават националната фланелка в следващите квалификации. Хубавото е, че Илия и Георги Миланов вече са в представителния ни национален отбор, въпреки че аз разчитах на тях за предстоящите квалификации. Но вече съм се разбрал с националния селекционер Любослав Пенев, че футболист от младежкия отбор извикан в мъжкия няма да бъде връщан обратно при младежите!”, допълни той.

„Договорът ми като младежки национален селекционер изтича през октомври. Вече съм разговарял с г-н Михайлов и съм му казал какво желая. Това, че той и Изпълкома на БФС са доволни от мен ме радва, но аз не съм доволен напълно от това, което свършихме. Може да се стиковат нещата още по-добре”, завърши селекционерът на младежите.