Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански събра отбора по-рано днес пред Националния стадион “Васил Левски”. Момчетата ще се готвят в Правец, а в петък (25 март) гостуват на Сърбия в контрола. Двубоят е от 14.30 часа на стадиона в малкото градче Инджиджа, близо до Нови Сад. Бившият български национал и футболист на Литекс Зоран Янкович е старши треньор на едноименния клуб.

“Виждате, че играем само със стойностни тимове. Досега премерихме сили с Камерун и Гана, а сега и със сърбите, които са европейски шампиони в предишния цикъл. Очаквам да постигнем добри резултати. Настроението в лагерите е добро”, заяви Мадански.

За двубоя той извика само по един футболист от “Левски” и ЦСКА – съответно Пламен Илиев и Александър Тонев. “Без футболисти от “Левски” и ЦСКА трудно се прави отбор. За мен е по-труден въпросът с футболистите на “сините”, допълни специалистът.

Той отговори с шега на въпроса защо разчита на много играчи от втора дивизия: “Силна “Б” група. За мен е по-добре тези момчета да играят, дори и във втория ни ешелон, а не да носят само фланелките и да хабят водата в банята и да не помирисват терен. Виждате, ние правим смяна и пускаме играч от Брестник, а за шведите например влиза човек от Манчестър Сити. Това обаче да не ви прави впечатление.”/БЛИЦ