Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански няма сериозни кадрови проблеми преди утрешния, последен квалификационен мач за европейско първенство с Швеция. Двубоят е от 18:00 часа на Градския стадион в Ловеч. "Трикольорите" са на последното място в Група 6 с едва 4 спечелени точки от 7 изиграни мача. Съперникът ни Швеция пък вече се класира на Европейското като заема първото място с 16 точки, оставяйки след себе си още Черна гора, Израел и Казахстан.

От състава на България заради контузии още в началото на лагера отпаднаха вратарят на Видима-Раковски Пламен Илиев и халфът на Брестник - Венцислав Бенгюзов. Мадански не можа да разчита за двубоя и на още двама-трима футболисти, играещи в чужбина. Спецът събра за утрешния протоколен мач играчи, които са с три-четири години по-млади от съперниците ни с цел обиграване на състав, на който ще разчита в следващите квалификации.

"Като махнем притесненията ми от това, че вече близко 30 години националните ни отбори са "под шведско робство", всичко в отбора е нормално", каза Михаил Мадански.

"Очакваме с нетърпение двубоя срещу тим, който вече се е класирал за баражите, но за нас срещата е от изключителна важност. От гледна точка на това, че ние формираме нов отбор, който е три-четири години по-млад от противниците, трудно намираме съперници за контролни срещи. Така че предстоящият двубой е добре дошъл, за да изпробваме силите си срещу един от най-добрите отбори в Европа. Нашата цел е този отбор да се класираме в следващите квалификации за европейско първенство", продължи Михаил Мадански.

"Смятам, че постъпихме правилно и разумно, като залагаме утре на набора, който ще започне следващите квалификации. А не предният набор да доиграва една безсмислена квалификация. Очаквам утре от момчетата една добра игра и ще направим всичко възможно да победим. Основната причина сегашният младежки национален отбор да не постига желаните резултати е, че тези момчета не намираха място в титулярните състави на отборите, в които играят. От тази гледна точка обаче сега виждам подобрение и светлинка в тунела, защото във всички водещи клубове младите футболисти започнаха по-често да играят", добавя пред БТА Мадански.

"Тоест, ще имаме един гръбнак от около десет-единадесет човека, които играят в "А" група. Именно това ни липсваше досега. И разбира се, изключително глямата отговорност на треньорите. БФС винаги е предоставял отлични условия за работа и никога никой не се е месел. Няма мениджърски игри, това са пълни глупости. Просто трябва да работим", каза още Мадански преди утрешния мач срещу Швеция. /БЛИЦ