Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански не иска името на тима да се свързва с уговорени мачове. Поради тази причина той е отхвърлил покана за лагер в Китай.

Както е известно, България бе забъркана в скандал с “черно тото”. От Зимбабве заявиха, че контрола в Сливен от 2009 година е била манипулирана. Тогава воденият от Иван Колев отбор спечели с 5:0, като попаденията паднаха през второто полувреме.

„Прочетох в пресата за този скандал. Сега имахме покана за два мача в Китай, дори ни поемаха всички разходи и централата щеше да получи пари. Но преценихме, че е по-добре да не пътуваме. Аз съм бил в Китай на работа и знам как се манипулират мачове там. Отказахме мачове в Китай заради тото уговорки. Не искам да се забъркваме в подобни скандали. За мача със Зимбабве мога да кажа, че има вероятност едните спрат да играят, а другите си продължат и така резултатът става 5:0”, обясни Мадански, който събра отбора за лагер в Сандански.

Там възпитаниците му ще играят контроли с Гърция и Македония. „В цяла Европа контролите на младежките национали се осъществяват са предимно на регионален принцип. Имам трима основни играчи с травми. Сашо Тонев, Момчил Цветанов и Благой Пасков не са играли в последния месец. Като пример мога да дам Аякс, който стана шампиони с трима младежки национали, а Литекс стана шампион с 5-а младежки национали, дано това да бъде за добро”, допълни треньорът.

Мадански вярва в успеха на мъжкия тим в квалификацията с Черна гора и заяви, че шансът ни за успех е 70 процента./БЛИЦ