Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански нападна колегата си Любослав Пенев по повод факта, че му отмъква пореден футболист във важен момент. Както вече стана ясно, част от "А" тима за световните квалификации с Армения и Чехия стана талантът от Литекс Симеон Славчев, който е ключов играч в селекцията на Мадански. На младежите в петък от 16:00 часа предстои възлов двубой от евроквалификациите срещу Русия. За него Мадански не може да разчита не само на новия избраник на Пенев - Симеон Славчев, а и още на наказаните Антон Недялков и Ангел Грънчов, както и на контузените Георги Терзиев и Димитър Евтимов.

Днес младежките национали се събраха и отпътуваха към Стара Загора, където ще домакинстват в оставащите мачове от евроквалификациите.

"Очакванията ми са както и преди другите мачове - да играем за победа. Имаме нужда от самочувствие и от точки. Очаквам наистина много тежки срещи. Още повече, че не сме в пълен състав. Имаме не само наказани, а и повикани в първия отбор. Но това е част от играта", каза Мадански.

"Поддържам становището, което споделих и с Любослав Пенев. Смятам, че "А" националният отбор се справя перфектно и повече от добре и без момчетата от младежкия отбор. А за нас те са много важни. Отсъствието им е голяма тежест. Но независимо от моето несъгласие, това е факт, с който трябва да се съобразяваме", коментира селекционерът на младежите, показвайки, че без негово съгласие Пенев е повикал Симеон Славчев за мачовете с Армения на 11 октомври и с Чехия на 15-и.

"На мъжкия национален отбор му предстоят много важни битки и съм убеден, че ще ги спечелят. Щом Пенев така е решил, нищо не мога да направя. Той решава нещата", добави Мадански.

"Ще се постараем да вземем реванш от Русия, добре сме ги разузнали", каза спецът.

Преди месец младежките ни национали загубиха с 1:3 гостуването в Москва, когато съдията от Швеция Андреас Егберг удари сериозно рамо на руснаците и още в 18-ата минута даде скандална дузпа за тях с червен картон на Ангел Грънчов. След загубата България е със 7 точки, колкото има и Дания, докаро "братушките" са с пълен актив от 9 точки и оглавяват класирането.

"Продължавам да твърдя, че Русия и Дания са фаворитите в нашата група. В дните до мача в петък трябва да стиковаме нещата. Повикал съм момчета, които ще направят дебют за националния отбор. Трябва да им внушим, че не са по-лоши от другите. Очакваме повече публика в Стара Загора, където условията са перфектни", добави Михаил Мадански.