Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански остана доволен от играта на избраниците си в Черна гора, въпреки загубата с 0:2.

"Неприятно е, че стартирахме със загуба. Но честно да си призная, нямах кой знае какви суперочаквания по отношение на резултата. Моите очаквания и надежди бяха най-вече за поведението на нашия подмладен състав. Черна гора бе викнал всички звезди, родени през 1988 година, а голяма част от отбора ни са набор 91 и 92. Голямата разлика се отрази", сподели след евроквалификацията Мадански.

"През първото полувреме противниците бяха по-добри, но през второто нашият отбор игра така, както би трябвало да играе. Изпуснахме невероятно много чисти положения и получихме гол в 90-ата минута, след груба наша грешка. Но това е от растежа, грешките са нормални на този етап", добави пред "Гонг" наставникът на младежите.

"Много е рано да се правят някакви изводи. Но аз познавам по-голяма част от играчите и съм по-скоро оптимист, след днешните им изяви. Това си е официален мач, в никакъв случай не можем да сме безразлични. Но аз съм по-скоро доволен, отколкото разочарован, защото лично за себе си видях, че пътят, по който сме тръгнали, е правилен. И само трябва да го затвърждаваме. Спокойно можеше да дойдем тук със стария отбор и пак да загубим, което нямаше да учуди никого, защото не успяхме да победим Черна гора и в Ловеч. Направихме една добра крачка", обобщи Мадански.

"Опитвам се да налагам една нова схема на игра в халфовата линия. Шест от основните играчи за първи път излизат заедно и определено в първите минути липсваше синхрон. По-скоро би трябвало да се работи за обиграване", обясни още селекционерът.

Мадански се бе пошегувал преди мача, че ако се наложи, ще върже звездата на Черна гора Стеван Йоветич, но не се наложи. "Йоветич по моя преценка игра много силно, мотивирано, като истински капитан. Същото се отнася и за Фатич. С тяхното присъствие отборът им бе с две класи по-добър. Те са образец за това как трябва да се отнасят звездите към младежкия отбор. Радвам се, че не се наложи да го връзваме и в 50% от случаите се справихме много добре с него", завърши Михаил Мадански. /БЛИЦ