Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански ще търси варианти за заместник на повикания в първия тим Тодор Неделев в утрешната контрола срещу Азербайджан. Мачът е от 19:00 часа на Градския стадион в Ловеч и е последна проверка преди подновяването на квалификациите през есента.

"Целта на тази проверка е преди всичко да видим в какво състояние се намираме в началото на първенството, да избистрим някои неща, да отиграем някои други варианти при отсъствието на Неделев. Хубаво е, че мога да разчитам на всички, които исках, с изключение на Вилиян Бижев и Едисон Йорданов. Най-важното ще е да намеря титулярите за два или три много невралгични поста, където имаме проблеми. Най-сериозни са те на бековете, където разполагам само с един истински бек като Антон Недялков. Там трябва да търсим някакво по-трайно решение", коментира Мадански.

Спецът добави, че ще се отработват и варианти в средата на терена, а Антон Карачанаков ще трябва да показва дали ще може да се разчита на него квалификациите.

"Генерално трябва да избистрим стила си на игра и да победим", обобщи целите треньорът.

Наставникът заяви, че е обнадежден и оптимистично настроен от факта, че вече голяма част от избраниците му играят редовно в клубните си отбори, а някои дори са се превърнали в изключително важни фигури в тях.

"Досега това беше сериозен проблем пред младежкия тим. Според него ранното започване на първенството е оказало ползотворно влияние върху националните отбори", продължи пред БТА Михаил Мадански.

Той е оптимист за предстоящите квалификационни мачове. България старитра с две победи над Андора с по 3:0, а в началото на септември се изправя срещу Естония и Русия. В групата са още Дания и Словения.

"Даваме ли си сметка, ако можехме да разчитаме на братята Миланови, Неделев и Диего от Локомотив (Пловдив), който чака български паспорт, че щяхме да имаме един страхотен отбор. Но в крайна сметка целта не е само да направим силен младежки отбор и да се гордеем с нега, а и да подготвим играчи за мъжкия тим, което до голяма степен ни удовлетворява", каза Мадански.

Като проблем той посочи факта, че останалите тимове все още са загадка, тъй като не са играли достатъчно мачове, но предстои сериозно разузнаване на съперниците в групата.