Полузащитникът Младен Стоев се завърна тази зима в родния си Локомотив (София) и беше един от най-активните при победата с 2:0 над Лококомотив (Пловдив) в понеделник. Маджо сподели пред БЛИЦ, че настроението в съблекалнята в "Надежда" е отлично и всички в тима са настроени да се представят силно през пролетния полусезон.

- Маджо, честита победа. Изненадахте всички, надигравайки по категоричен начин Локомотив (Пловдив). Как успяхте?
- Изненадахме тези, които са далеч от кухнята на отбора, защото само ние си знаем колко труд сме вложили и какви са ни възможностите. За нас победата не е изненадваща. Напълно нормално беше да бием Локомотив (Пловдив).

- Тони Велков трудно ли ви мотивира преди дербито? Каза ли ви нещо по-специално?
- Поговорихме доста. Каза ни много неща за противника, но не мисля, че е нудно кой знае колко да се говори преди такъв мач. Достатъчно е само да облечеш червено-черната фланелка и всички думи са излишни.

- Асистира и за двата гола на Владимир Манчев, както и подаде на Кристиян Добрев, който вкара, но попадението му не беше зачетено. Доволен ли си от дебюта си?
- Доволен съм най-вече от спечелените три точки. Бяха много важни за нас. Радвам се, че ги взехме. А що се отнася до подаванията и головете - всеки има определени задачи. Моите са именно такива и много се радвам, че се получи.

- Беше близо до отбелязване на гол със странична ножица...
- Да, за малко щях да вкарам при повторния си дебют. Уцелих гредата, за съжаление. Но го има и това. Липса на късмет може би, но има още много мачове все пак.

- Съперникът ли беше слаб или вие играхте на максимума на възможностите си?
- Определено мотивацията при нас беше на макс. Мачът се разви в наша полза след пропуска на Здравко Лазаров. Ако беше вкарал дузпата, срещата може би нямаше да има такъв развой.

2_7.jpg

- Предстоят ви тежки мачове с Лудогорец, ЦСКА, "Левски", Литекс... Можете ли да вземете точки в тях?
- Определено тези отбори може да имат най-добра организация и най-добре се представят. Включвам и Черноморец в това число. Но ние в Локомотив най-добре си знаем какво искаме, знаем как да го постигнем и се надяваме да имаме и малко късмет, за да вземем точки от челниците. За нас леки мачове няма да има, убедени сме в това.

- Доволен ли си, че се завърна в родния си клуб?
- Много се радвам, че отново съм в Локомотив. Това е моят дом. Тук се чувствам истински щастлив. Знаех, че един ден ще се завърна в "Надежда". Локомотив е един от най-големите клубове в България и е чест да носиш червено-черната фланелка. Ситуацията не е розова, но и друг път е имало такива проблеми. Надявам се всички заедно да успеем да вкараме Локомотив-а в релси.

- В "Надежда" ли е мястото на отбора?
- Да, разбира се. Eдинствено и само там.

- А не се ли страхувате да не падне козирката?
- Други ги беше страх, ама сигурно затова изгубиха, защото казаха, че и да падне, пак ще ни бият. Ама тя не падна и загубиха само с 2:0. Трябваше да ги отупаме с още по-голяма разлика.

- Каква е атмосферата в съблекалнята?
- Чудесна бих казал. Всички момчета се познаваме, приятели сме. И преди повечето сме играли заедно. Поддържаме контакти и мисля, че си личи на терена. А това е много важно. Имаме огромно уважение помежду си, както между футболисти, така и с треньорското ръководство.

- Лошото състояние на терена не ви ли попречи? На места нямаше трева, а пясък...
- Теренът не беше добър и затова не се получи и чак толкова добър мач. Но такива са условията, за съжаление. В момента продължава работата по стадиона и много скоро наистина ще заприлича на стадион.

- Получихте ли премия за победата над Локо (Пд)?
- Имаме правилник, който се спазва засега от всички. А и премиите не са най-важното. Най-важно е да изпитваме радостта от победата. След като си свършим работата, е нормално трудът ни да бъде възнаграден. Искам да имам само радостни мигове с Локомотив. И преди като съм бил в отбора не помня да съм имал лоши моменти.

- Разкажи малко повече за това как се завърна тази зима в Локо (Сф). Кой ти се обади и трудно ли те навиха?
- Антон Велков ми звънна. Обади ми се още, когато стана треньор и каза, че зимата, ако още той е начело на отбора, иска да дойда в "Надежда". Всъщност той е причината сега да съм си у дома. Той най-добре знае какво е за момчета като мен, Дани Пеев, Юли Петков червено-черната фланелка. Не беше трудно да се разберем за завръщането ми. Мога само да му благодаря за гласуваното доверие.

- За последно игра в Спортист. Съжаляваше ли, че не беше в "А" група, а риташе в "Б"?
- В Спортист изкарах една много хубава година под ръководството на Валери Дамянов. Съжалявам, че не успяхме да изпълним целите и да се класираме в "А" група, но мисля, че те са на прав път. Работят много професионално и успехите са въпрос на време. Не съжалявам за това, че съм играл там. Напротив - дори това беше един чудесен престой за мен.

- Има ли разлика в нивото на футбола в "А" и "Б" група?
- Има, и то много голяма.

- Повечето футболисти напуснаха Локо (Сф) заради безпаричието. Теб не те ли притеснява това?
- Ние сме професионалисти. Нормално е да играем за пари, но специално в Локомотив мен това не ме притеснява. Важното е, че играя за един от най-добрите отбори в България. Много хора биха искали да са в Локомотив, но не нямат шанса, който аз получих. Тръпката да облечеш червено-черната фланелка е уникална.

- През есента Николай Гигов не се появяваше на мачовете. Сега ви гледа срещу Локо (Пд), направихте го щастлив и той обяви след мача, че ще продължи да издържа клуба. Обещали ли сте му, че ще го радвате с още победи до края на сезона?
- Да, г-н Гигов дори дойде при нас в хотела преди мача и увери, че всичко ще е на ред. Не ни остава нищо друго освен да играем и тренираме. Подкрепата му обаче беше важна за нас.

- Каква цел ви е поставена?
- Г-н Гигов постави за цел да играем и да се забавляваме. Да радваме феновете с добри резултати.

- Голяма агитка ви подкрепя в първия мач. Ще успеете ли да ги задържите по трибуните, дори да привлечете още повече?
- В "Надежда" има много локомотивци. Нормално е сега да има еуфория. Отборът е съставен предимно от юноши на клуба, локомотивци. И затова ще идват повече хора. Надявам се с всеки мач да стават повече и повече. Имаме нужда от подкрепата им.

- Коефициентът за ваша победа срещу Локо (Пд) беше доста висок. Всички брояха "смърфовете" за фаворит, но вие спечелихте. Възползвахте ли се и заложихте ли за ваша победа?
- Не знам дали някой от съотборниците ми е заложил. Аз не съм. Но в дните преди мача постоянно съветвах приятелите ми да залагат смело за Локо (Сф). Тези, които ме послушаха, спечелиха. И сега за един месец напред си уредих вечери без пари от тях. Много хора имат да ме черпят. Сега ги съветвам да залагат за наша победа и срещу Берое.

- Преди време напусна Миньор (Перник) със скандал. Дължаха ти няколко заплати и премии. Какво стана, получи ли си парите?
- Не желая да се връщам назад. Аз за мен съм си прав. Не съжалявам за нищо, нито какво съм казал срещу тях, нито какво съм направил. Всичко е минало, сега съм щастлив в Локомотив. Иначе тогава сериозно ми минаваше през главата да спра с футбола. В България е доста трудно да си отстояваш позициите, защото ставаш много неприятен на хората. У нас хората с мнение са недолюбвани.

- С по-специална нагласа ли ще излезеш в мача с Миньор? Сигурно много искаш да им вкараш гол и да ги победиш?
- Няма на кого да се доказвам или показвам. Но ще се радвам да вкарам и да ги бием.

- Нямаше ли вариант да заиграеш в чужбина?
- Нямаше. Много е трудно в днешно време. А и аз съм реалист. Не съм като повечето медийни звезди, които през няколко месеца ги искат по няколко отбора и накрая никъде не отиват.

- За какво мечтае Младен Стоев?
- Малко ме затрудни. Може би, ако ме питаш от професионална гледна точка - мечтая за много хубави моменти с Локомотив. Иска ми се да спечеля нещо с този клуб, имената ни да останат в историята. А от лична гледна точка - може би за най-нормалното - да имам семейство, деца... Нормални неща, които на повечето хора са приоритет.

- Откъде идва прякора ти Маджо?
- Не знам. От малък така ме наричат. И до ден-днешен съм Маджо.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ