Македония иска Пламен Марков за национален селекционер, гръмнаха медиите в Скопие. Българинът попада в списъка на шефа на федерацията Хари Хаджиристевски заедно с още куп познати по нашите ширини спецове. Комшиите ще обявят името на новия треньор най-късно на 15 юли, тъй като на 10 август играят контрола с Азербайджан.

Първите привикани на преговори са други двама бивши треньори на ЦСКА - Гьоко Хаджиевски и Гьоре Йовановски. И двамата имат опит като селекционери на Македония.

В Скопие обаче феновете настояват за чужденец, тъй като нямат доверие, че местните работят безпристрастно. Затова Хари започва сондажи с Марков, с бившия треньор на "Левски" и на Литекс Люпко Петрович, с ексселекционера на Черна гора Зоран Филипович и с турчина Зия Доган. Последният вече е край Вардар за личен разговор с Хаджиристевски. Очаква се и останалите кандидати да проведат срещи с боса на македонския футбол.

"Никой не е разговарял с мен. В България съм. Оферти от други места имах миналата година, тази още чакам", сподели пред "Стандарт" Пламен Марков, който е последният селекционер, извел националите до голямо първенство - Евро 2004 в Португалия.

Македонците точно като нас обиграват отбор за следващите квалификации. В групата за Евро 2012 комшиите са едва 5-и с 4 точки. Водят Ейре, Русия и Словакия с по 13 точки пред Армения (8). /БЛИЦ