На проби в Етър (Велико Търново) пристигна 21-годишният македонец Бунджамин Шабани, съобщи клубният сайт. Младокът играе като външен халф или в атака зад двамата нападатели. Предстои старши треньорът на „виолетовите” Цанко Цветанов да огледа качествата му и да прецени дали ще го остави в отбора за новия сезон. Шабани е младежки национал на Македония, като в гарнитурата до 17 г. има 15 мача и 12 гола, а за 19-годишните национали има 9 мача и 6 гола. Юноша е на Башкими, играл е в Опа (Финландия), Тетекс (Македония) и Джилани (Албания).

Наставникът на “виолетовите” Цанко Цветанов информира, че договорът на халфа Христо Господинов е изтекъл и няма да бъде подновен.

Великотърновските футболни фенове скоро ще могат да се снабдяват с артикули директно от стадион “Ивайло”, съобщиха от клуба. Фенмагазинът ще заработи в разположената вляво от фоайето на централния вход на стадиона стая. Вътре вече са подредени шалчета, флагчета и екипи с новата емблема на Етър.


В понеделник етърци ще научат програмата си за новия сезон. Жребият за първенствата в „А” и „Б” групите ще бъде изтеглен в 14.00 часа в сградата на БФС в София в присъствието на представители на Профилигата и клубовете. Новият шампионат ще стартира на 11 август.