Людмил Киров вече не е треньор на Нефтохимик, призна самият той пред "Гонг". За уволнението си, което идва след загубата с 2:3 от Созопол днес, той бил уведомен по телефона от техническия директор на клуба Манол Иванов. Часове по-късно Киров бил убеждаван да остане от Анелия Златкова, която е президент на клуба. 
 
"Не съм обиден, отвратен съм. Очевидно колегите преди мен са били прави, че Нефтохимик е една неподредена къща. И всичко заради един баща, който е недоволен от факта, че синът му не играе. Няколко пъти ми е звънял със съвети. Ако момчето наистина заслужава да е в състава, аз трябва да съм луд да го държа на пейката", обясни Киров пред "Гонг". 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)
 
"Точно този Манол Иванов в телефонно обаждане ми каза, че съм освободен и трябва да разтрогна договора си с клуба. Съобщил го е и на футболистите. Имам си мениджър, той ще разговаря с тях. Аз си тръгнах от Бургас и няма връщане. Съжалявам само за Анелия Златкова. Само суперлативи мога да кажа за нея. Благодарение на нейните усилия клубът съществува, изплащат се премии и заплати. Уважавам я, благодаря й, че ми се обади лично, но съм категоричен, че няма да се върна", добави Людмил Киров.

Загубата днес остави Нефтохимик на последно място във Втора лига с 23 точки - на една от спасителното място, което в момента заема Локомотив (Горна Оряховица). Созопол пък събра 38 в актива си и се изкачи на седмата позиция, като ще доиграва спокойно сезона.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА