Роденият в Гоце Делчев Димитър Макриев е готов да се върне в Пирин. Той е изявил желание да помогне на родния си клуб в борбата за оставане в групата, като изиграе остатък от сезона с екипа на неврокопчани, информира "Струма". Преди това нападателят Димитър Макриев трябва да напусне израелския първодивизионен Ашдод през януарския трансферен прозорец. За това все повече намеква пресата в Израел.

29-годишният Макриев се завърна на стадион "Юд Алеф" през лятото след неуспешен престой в украинския Олександрия. Той стартира силно сезона с шест попадения в първите си шест мача, но в следващите 11 срещи се разписа още само веднъж, а при загубата от Макаби Нетаня с 0:2 преди два дни започна на резервната скамейка и се появи в игра след почивката.

Ашдод записа четири загуби и равенство в последния месец и се свлече на седмо място в класирането, което принуди клубното ръководство да обмисля промени в титулярния състав. 23-годишният албански таран Анди Рибай от Аполония Фиер вече пристигна на проби, а към състава се очаква да се присъединят още двама нападатели от Словения, които да изкарат тестов период в клуба. Условието на Макриев е да изиграе остатък от сезона в Пирин, при положение, че се раздели с Ашдод, но през лятото отново да потърси клуб в чужбина.

В момента неврокопчани се нуждаят от нападател, той като изпитват остра нужда от реализатор, какъвто е Макриев. Тези проблеми в атаката проличаха и в контролите на Пирин на турска земя. Три загуби в три мача и само едни реализиран гол от футболистите на Пирин (Гоце Делчев). За Макриев връщането в игра в родината си ще бъде пряк път към националния тим на България. Той е юноша на "Левски", има един мач за ЦСКА, минал е през Интер и отбори от Швейцария, Полша, Словения и Русия, Украйна, а в момента е в Израел.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ