Децата на Черно море, набор 2001 година, се класираха за 1/32 финалите на минисветовното първенство по футбол „Готия къп 2015” в Гьотеборг (Швеция), след като потопиха шведския Йоскерьо с 6:0 в среща от първия кръг на елиминациите, пише официалният сайт на "моряците".

Тон на головата фиеста даде капитана на варненци Мартин Минчев още в началото на срещата. Останалите попадения бяха на сметката на Ангел Игнатов, Велислав Василев, Християн Фоти, които се разписаха преди почивката, както и на Балев и отново Минчев през втората част. Възпитаниците на Тодор Каменов и Мартин Христов буквално скриха топката на своя съперник и заслужено се поздравиха с успеха, който ги изпрати сред 64-те най-добри в света в тази възраст.

Следващият съперник на „моряците“ ще бъде бразилския Пекениньос де Жокей, който оглави група „Б“ с три успеха от три мача и все още не познава вкуса на загубата. До този момент, Черно море е само с едно поражение в турнира. Тази сутрин в последния си мач от груповата фаза, варненци бяха надиграни с 2:0 от друг шведски тим – Елфсборг.