Любимец победи с 3:1 Видима-Раковски в мач от 23-ия кръг на "Б" група и направи поредната крачка към елита. Както вече стана ясно, Нефтохимик си гарантира промоцията след днешния успех с 3:1 в Шумен, докато селекцията на Веселин Великов все още има работа за довършване.

Три кръга преди края "шейховете" и Любимец са в челото с по 47 точки, на 6 пред третия "Раковски". Тимът от Бургас има да запише служебна победа с 3:0 над Сливен, както и да домакинства на Калиакра и Спартак (Плевен), докато Любимец ще играе в Банско, приема Спартак (Варна), както и гостува на "Раковски" в последния кръг.

В днешната среща амбициозният тим на Веско Великов надигра гостите от Севлиево и заслужено се поздрави с деветата си поредна победа. В 45-ата минута Антон Огнянов откри от дузпа, отсъдена за нарушение на Георги Чакъров. Именно юношата на "Левски", с прякор Малкия Фараон, беше един от най-активните за домакините. Чакъров ознаменува силната си игра и с гол в 70-ата минута, когато удвои преднината на Любимец. В 75-ата Самир Аясс направи 3:0 след асистенция на Малкия Фараон.

До края гостите успяха да вкарат почетно попадение чрез Калоян Ангелов в 89-ата минута.