Манчестър Юнайтед и телекомуникационният гигант “Глобул” подписаха договор за сътрудничество за срок от 3 години. Това стана на церемония в Манчестър, на която присъстваха Сър Алекс Фъргюсън, изпълнителният директор на “Глобул” Харис Коцибос и търговският директор на клуба Ричард Арнолд. Както е известно, компанията е спонсор на ЦСКА и Литекс.

Звездата на “червените дяволи” Димитър Бербатов пристигна по-късно на пресконференцията и се размина със Сър Алекс.

“За нас това партньорство е изключително важно, тъй като “Глобул” e първият европейски мобилен оператор, с който Манчестър Юнайтед обединява усилията си. Радваме се, че установихме това партньорство. Компанията има не само добри традиции във футбола, но и споделя амбицията на нашия отбор да бъде винаги на върха”, заяви Ричард Арнолд.

Според споразумението, “Глобул” ще предложи на феновете на Манчестър Юнайтед в България достъп до ексклузивни новини, интервюта, специални предложения и друго съдържание чрез своята мобилна мрежа. Освен това двете страни разработват промоционален микросайт на български и английски език, специално за българските привърженици на английския тим. Телекомуникационната компания ще предложи на своите абонати различни промоции и наградни игри, чрез които феновете на Манчестър Юнайтед в България ще могат да спечелят билети за мачове на отбора на „Олд Трафорд“, оригинални сувенири на отбора и др.