Българските национали от „Отбор на надеждата” ще проведат тренировъчен лагер в базата на Манчестър Юнайтед, организиран от генералния им спонсор Globul и легендарния английски клуб. Събитието ще се проведе на 5 и 6 септември и е част от подготовката на тима за световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити, което започва месец по-късно. „Отбор на надеждата” ще премине специални обучения и тренировки под ръководството на треньори от Академията на Ман Юнайтед. Програмата на лагера предвижда още посещение на стадион „Олд Трафорд” и музея на „червените дяволи”. Мобилният оператор, който преди броени дни поднови договора си за генерално спонсорство с „Отбор на надеждата”, ще поеме всички разходи по организацията на лагера и ще осигури безплатни екипи за участниците. До Манчестър ще пътуват общо девет младежи в неравностойно положение, които бяха определени днес от селекционера на тима Методи Здравков. Осем от тези играчи ще представят България на Мондиал 2012 в Мексико Сити.

Тренировъчният лагер в Академията на Манчестър Юнайтед ще се проведе в рамките на партньорството между Globul и английския клуб, което бе обявено през февруари тази година. Проектът е част от стратегията за корпоративна отговорност на мобилния оператор в подкрепа на българския спорт.

Същевременно „Манчестър Юнайтед” е един от първите клубове в света, които подкрепят проекта Homeless World Cup. Фондацията към английския клуб подпомага местния национален тим от бездомни хора с треньори и екипировка. През последните години като световни посланици на Homeless World Cup са се ангажирали бившата звезда на червените дяволи Ерик Кантона и настоящият капитан на отбора Рио Фърдинанд. Преди два сезона „Юнайтед” купи и португалеца Бебе, чиято кариера в професионалния футбол започна като играч на световно първенство за бездомни хора.

Освен деветимата национали от „Отбор на надеждата” и техните треньори GLOBUL ще заведе на лагер в Манчестър и осемнадесет млади футболни таланти от тима на варненското училище „Найден Геров”, който спечели турнира по футбол „Ученически игри” във възрастовата група V-VII клас.