Членът на УС на ЦСКА Ивайло Манджуков успокои феновете на "червените" и обеща, че клубът няма да има проблеми с лиценза си за следващия сезон.
 
Манджуков заяви в интервю за "7 дни спорт", че към момента са изчистени около 3,5 милиона лева от дълговете на "армейците" и подчерта, че ЦСКА няма финансови проблеми и погасява задълженията си.
 
"Разбирам ежедневната тревожност на всички привърженици относно финансовото състояние на любимия ни отбор. Твърдо мога да заявя, че ЦСКА като клуб ще поеме всички, не само най-належащите плащания към мениджъри, но и към държавата. Клубът продължава да погасява успешно своите задължения поетапно. Като член на УС твърдо заявявам следното: не изпитваме никакви финансови проблеми. Ще покрием всички задължения на клуба и ще вземем без проблем лиценз. Нашият най-голям и най-належащ дълг не е толкова към мениджъри и футболисти, а към държавата. Към НАП дължим 9,6 млн. лева. Провели сме многократни срещи с ръководството на НАП и в най-кратки срокове клубът ще преведе сумата от милион и половина лева, за да може всичко да е наред. Проблемът е, че дълго време не е внасяно и тук не става въпрос само за предходните собственици, а и по-предните и още по-предните", коментира Манджуков.
 
Той заяви, че в клуба не правят сметки за влизане в Шампионската лига, а цел номер 1 е участието е евротурнир, независимо кой. Манджуков допълни, че няма да се правят драми, ако ЦСКА не стане шампион и това няма да струва поста на треньора Стойчо Младенов.
 
"Аз лично нямам никакви проблеми със Стойчо Младенов и никога не съм имал. Към днешна дата той си върши перфектно работата и отборът е на първо място в класирането. На Младенов му е гласувано пълно доверие до края на шампионата. Освен това аз не съм привърженик на честата смяна на треньори, която се практикува в България. Това не води до добри резултати. ", коментира членът на УС.
 
Манджуков опроверга слуховете, че той и баща му Петър Манджуков смятат да вземат властта в ЦСКА от Александър Томов.
 
"Нямаме проблеми с Александър Томов. Тук ще подчертая, че аз и баща ми сме миноритарни акционери в клуба и той се управлява от г-н Томов като най-голям акционер. Ние изпълняваме поетите от нас ангажименти, а те са свързани с поемането на оперативните разходи по издръжката на клуба. Ние сме доволни от партньорството ни с Александър Томов, както и с другите акционери в клуба. Нямаме никакво намерение да изкупуваме ЦСКА изцяло. Нямам представа какви са аргументите за тези слухове. В тях дори се твърди, че ще вземем клуба на безценица, а това не отговаря на истината. Иначе мога да кажа, че към днешна дата фамилията ни е инвестирала достатъчно средства в клуба", заяви Манджуков.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите


Купа на България - сезон 2014/2015