Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев е поканил на гости в Пловдив еврошампиона с Порто - Маниш, който трябва да е на късмет за „черно-белите” срещу "Левски" в неделния мач. Халфът вече е в Пловдив и утре ще присъства на трибуните на „Лаута”. Двубоят на "смърфовете" със "сините" е от 17:45 часа.

Маниш е роден в Лисабон на 11 ноември 1977 г. Играл е през годините за Бенфика, Алверка, Бенфика, Порто, Динамо (Москва), Челси, Атлетико (Мадрид), Интер, Кьолн, Спортинг (Лисабон), с който играе през 2010-а срещу "Левски" в групите на Лига Европа. Маниш взема участие и в двата мача, като в Лисабон португалският тим бие с 5:0, но в София губи с 0:1. Маниш е и португалски национал в периода 2003–2009 г.

През 2004-а става еврошампион с Порто, където по това време старши треньор е Жозе Моуриньо.

„Маниш ми е приятел и ми е на гости“, заяви за "Гонг" Константин Динев.

„Той е тук да се запознае с Пловдив и отбора на Локомотив. Надявам се да ни е на късмет срещу "Левски", срещу когото знам, че игра в Лига Европа наскоро. Нуно е свободен агент и ако хареса Пловдив и Локомотив, защо да не се стигне до нещо по-голямо от обикновено негово гостуване тук”, добави босът на "смърфовете".

Както е известно, една от звездите на Локо (Пд) е португалецът Сержиньо, който играе успешно вече повече от година с „черно-белия” екип, а преди това е бил при Коко Динев и във Вихрен. Вероятността Маниш да заиграе в пловдивския тим не е никак голяма, но може да се увеличи, ако "смърфовете" стигнат до евроучастие.