Националният селекционер Любослав Пенев обмисля вариант да заложи на Станислав Манолев като десен защитник в предстоящото гостуване на Дания във вторник от 21:15 часа. Причината за това е наказанието на Йордан Минев, което отваря дупка в отбраната.

Манолев лекуваше контузия допреди няколко дни и Пенев реши да не рискува с включването му срещу аутсайдера Малта (6:0). Сега футболистът на Фулъм е напълно готов за игра и може да започне титуляр. Отличното представяне на Александър Тонев му гарантира място в стартовата единайсеторка в Копенхаген. Кандидати за титулярно място в дясната зона на защитата срещу Дания са още Радослав Димитров и Илия Миланов, пише "Меридиан Мач". Треньорският щаб до последно ще умува за своя избор. Както вече многократно стана ясно, Любослав Пенев избира изненадващи промени, които са определяни от съответния противник. Дебютиралият срещу Малта Радослав Димитров от Славия показа сериозно израстване. Димитров е напълно готов да оправдае доверието на селекционера. Илия Миланов влизаше в игра досега като пожарен вариант, но винаги се представяше на топниво.

Злите езици отново обвиниха бранителя Йордан Минев, че си е изпросил жълт картон по време на квалификацията с Малта. Оказа се обаче, че футболистът на Лудогорец е играл на инжекции и е почувствал болки в адукторите към 60-ата минута, за което е бил сменен принудително. Както е известно, седем играчи висяха с жълти картони и можеха да отпаднат за гостуването на Дания. Йордан Минев бе пуснат в почивка и със сигурност няма да пътува за Копенхаген, като ще продължи подготовка с шампиона Лудогорец. Защитникът ще бъде на линия за оставащите квалификации до края на цикъла.