Националът Станислав Манолев, който е резерва в контролата с Беларус, заяви, че "трикольорите" сами могат да си направят групата лесна. Както е известно, България се падна в квалификациите за Европейското през 2016 година с Италия, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта. Мачовете започват през септември.

"Да, ново начало е, но все пак то идва септември. Днешният мач е контролен, но също трябва да го спечелим. Това е добра проверка. Преди 2 години отново играхме с Беларус, под ръководството на Лотар Матеус, надиграхме ги, но паднахме с 0:1. Дано сега им се реваншираме", каза Манолев пред камерата на БНТ.

"Много се радвам, че ще мога да покажа възможностите си в Русия. Знаете, че първенството им е много силно. А и отивам при Ивелин, той ще ми помогне", добави националът, който продължава кариерата си в Кубан (Краснодар).

"В изминалите квалификации играхме срещу доста добри държави. Имахме своите шансове, но за съжаление ги изпуснахме. Сега пак е тежка групата, но имаме шанс. Само ние можем да си я направим лесна като побеждаваме и вървим напред", каза още Манолев.