Нападателят на Берое Жуниор Мапуку предизвиква скандали в отбора с цел да бъде освободен. Причина за това поведение е фактът, че е получил оферта от Елче, но испанският тим не е готов да плати трансферна сума на старозагорци. За целта Мапуку се прави на обиден и симулира контузия. Идеята на нападателя е старозагорци да прекратят взаимоотношенията си и по този начин той свободно да договори по-високи финансови условия за себе си от Елче.

От Берое са научили за това и могат да предявят претенции към ФИФА за нерегламентирани преговори с футболиста. Тази проява на нападателя не е за пръв път и от клуба са научили, че и преди е имало подобни преговори, пише "Гонг". Това е причината за неговото невъздържано поведение и се отразява на играта му, която не е тайна, че е на приливи и отливи. Последната подобна случка е, когато той се е самопредложил на датския Брьондби след двубоя реванш от Лига Европа.

Конгоанецът иска да стане свободен агент до края на трансферния прозорец и по този начин да ощети старозагорския клуб. Нападателят извива ръцете на треньорския щаб и ръководството, като дори е отказал да тренира със своите съотборници след двубоя с Черно море. Подобно поведение имаха и други бивши футболисти на старозагорци, но при нито един от тях не се случи подобно нещо. А треньорският щаб на Берое е показал неведнъж, че не толерира подобно отношение, тъй като колективът е на първо място и именно това е в основата на успехите на тима през последните години.

Мапуку дойде в Берое през март 2014 г. и през лятото преподписа за две години. Преди да стане част от старозагорския клуб, нападателят е играл предимно в нискоразредни отбори.