Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София наложи парични санкции на Марек и Пирин (Благоевград) заради ексцесиите от мача в неделя. Двубоят в Дупница завърши с победа за домакините - 1:0. Веднага след дербито на Югозападната "В" група фенове на двата отбора се сбиха пред стадион „Бончук”, а двама привърженици на „орлетата” бяха задържани от полицията.
Футболистът на Пирин Иво Райков е наказан с лишаване от състезателни права за 1 среща заради червения картон, който получи в края на мача.

Решенията на Дисципа:

* Във връзка с чл. 33 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2012/2013 г., че клубът - домакин е организатор на срещата и носи отговорност за осигуряване на ред и сигурност в спортната зона преди, по време и след провеждането й, на основание чл. 37, ал. 1, т. 20 от Дисциплинарния правилник, ДК наказва ФК Марек (Дупница) с парична глоба в размер на 100 лв.

* ДК наказва ОФК Пирин (Благоевград) с предупреждение за лишаване от домакинство и парична глоба в размер на 100 лв. на основание чл. 37 /1/, буква В, предл. 1 от Дисциплинарния правилник на БФС.

* ДК наказва ОФК Пирин (Благоевград) с парична глоба в размер на 100 лв. на основание чл. 37 /1/, т. 4, буква А, предл. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.