Изпълнителният директор на Марек 2010 Ивайло Паргов излезе с писмо до медиите, с което желае да опровергае писанията в някои вестници по адрес на властта в клуба.

Ето какво изпрати до медиите Паргов: "Уважаеми дами и господа, Във връзка с изнесените провокативни и неверни информации в днешната преса, с които се “информира”, че “Шефовете на Гоцето взеимат властта в Марек”, искам да опровергая по категоричен начин тази лъжа. Нашият клуб има своите прекрасни спонсори в лицето на Община Дупница, “Актавис”, местни бизнесмени, както и най-големия ни актив – хилядите привърженици от града и региона. Настоявам, като ръководител на този клуб и от името на целия Управителен съвет и футболистите, да се спрат инсинуациите по тази тема, която повтарям, че е абсолютна лъжа. Нашият нов клуб е доказал в последните си години от започването му в 4-а дивизия до настоящия момент, че разчита единствено и само на своите усилия, на своите спонсори и на своите футболисти и сме доказали, че не участваме в задкулисни игри или в порока на 21-и век т.нар. “черно тото”, както се опитват да вменяват във въпросната медия с използването на твърдението, че “Марек е един от символите на антифеърплея”.

Нашият клуб, няма нищо общо с предишния клуб и това е факт, с който са наясно всички. “Марек” има своите спонсори и с тях ще преследва целта си – влизане в “А” група този сезон. А на всички наши “доброжелатели” искам да заявя по категоричен начин следното: ФК “Марек-2010” не е парче месо и не се продава".