Изпълнителният директор на Марек Ивайло Паргов обяви, че в клуба знаят за интерес към техни футболисти. Дупничани са есенни лидери в "Б" група.

"Марек 2010 е наследник на Марек, който беше изхвърлен административно от професионалния футбол и заслужено заради дълговете. Нашият отбор засега върви добре. Подкрепям решението на БФС да се пускат по четирима юноши в мачовете от „Б” група. Това е едно от малкото умни решения в последните години. Ние имаме няколко много талантливи момчета, които още сега представляват интерес за големите клубове. В другите отбори само чакат да дойде полувремето и веднага сменят своите юноши, аз никога не ги сменям. Към Светослав Диков има доста сериозен интерес, но не желая да кажа от кого. Той е роден през 1992 г. Искаме да го задържим за догодина, имаше интерес и от г-н Мадански за младежкия национален отбор. Моето желание е той и другите момчета да останат”, зяви Паргов.

- Нашата цел не е влизане в “А” група, за да си намерим спонсор. Това е абсурд и едва ли някой отбор вярва, че като влезе в елита ще си намери страхотен финансов благодетел. При нас по-голяма част от издръжката се поема от Община Дупница, а “Актавис” е другият ни основен спонсор. В момента аз съм изпълнителен директор и треньор, а треньорът на вратарите е и играещ треньор. Не си правим сметка, че в “А” група ще бъде много лесно. Община Дупница трудно би могла да издържа сама отбора в “А” група, затова водим преговори. Финансово стабилни отбори са Монтана, Банско, Добруджа, Калиакра също. Марек в момента е изплатил най-много премии, защото ние от 13 мача сме плащали 13 пъти на момчетата”.