Треньорът на Марек Атанас Джамбазки подаде оставка, въпреки че вчера каза, че ще продължи да води отбора. Той заяви, че си тръгва с добри чуства от "Бончук" и като причина за напускането си изтъкна загубеното доверие и обстановката в клуба.

Джамбазки каза, че не е страхливец и не напуска Марек, защото го е страх да поеме отговорността при загуба от Етър в събота и евентуално изпадане в Югозападната "В" група. Наставникът е уведомил президента Йордан Андреев за решението си, така че раздялата е окончантелна. По този начин Марек ще остане без треньор в изключително важната среща с "виолетовите", от която зависи мястото на тима в "Б" група.

Джамбазки наследи поста от Илия Илиев, който си тръгна през зимната пауза заради слаби резултати, а преди него тази длъжност изпълняваха бразилецът Мануел Карвальо и изпълнителният директор на клуба от Дупница Вельо Костадинов. Заради малкото време до мача в събота срещу Етър постът треньор на Марек отново ще заеме Вельо Костадинов, който притежава треньорски лиценз, информира e-79. Едва след това и при положение, че Марек остане в "Б" група ще се търси нов наставник. /БЛИЦ