Марек ще продължи участието си в "А" група и засега няма да се разпада. Ръководството на клуба не се отказва да търси допълнително финансиране, което да гарантира стабилност.

Има обаче леко разминаване между Управителния съвет и изпълнителния директор Иво Паргов. УС постави незадоволитена оценка на представянето на дупничани от началото на сезона. Паргов от своя страна смята, че тимът играе "сравнително добре".

След срещата на високо ниво, последва и такава с феновете. Около 40 запалянковци седнаха и обсъдиха бъдещето с Иво Паргов, треньора Тенчо Тенев и защитника Емил Виячки. Групата настоява на терена да бъдат мотивирани момчета, такива, които искат да играят и са готови да защитават емблемата на Марек. Онези пък, мислещи само за пари, да си търсят късмета на друго място.

Някои дори решиха да не използват повече абонаментните си карти. За да бъдат полезни, макар и с малко, те ще си плащат за билет за всяко домакинство. Въпросните фенове изразиха надежда повече техни съмишленици да последват примера им.

Темата около решението на БФС да глоби клуба за "съмнения за черно тото" не бе повдигната. Всички са убедени, че външни фактори се опитват да пречат на отбора в борбата му за оставане в елита. Марек е на 11-о място с 12 точки, на само една от другия борещ се за оставане - Славия. Локомотив (Пловдив) също не е далеч от "промоцията" в "Б" група със своите 16 т.
Светослав Костадинов/БЛИЦ