Емблемата на Дупница - футболният клуб Марек, отново се намира в тежко финансово положение. Отборът е общински, а Дупница е един от градовете с най-много задължения към държавата и това се отрази на футбола. Това заяви старши треньорът на отбора Иво Паргов, който прави всичко възможно да се справя с цялата ситуация.
2_9.jpg
"Аз съм сериозен човек и глупости не говоря. Истината е, че положението е тежко и финансовият ни ресурс се изчерпва. Въпреки това съм непоправим оптимист и вярвам, че разумът ще надделее и властимащите ще вземат необходимите мерки да спасят емблемата на града. Досега се справяхме някак, но вече положението стана много тежко. Досега отборът вървеше благодарение на мои и на Анжело и Янек Кючукови приятели, които отделяха минимални средства. При нас обаче нуждите се ежеседмични. И ако в селската група се справяхме с 2000 лева на месец, то сега тези пари ни стигат за 2 мача. Направихме инициатива, като пуснахме в продажба абонаменти карти. Бяха продадени около 130-140 абонаментни карти и се събраха около 6-7 хиляди лева, с които пари се издържахме досега. Футболистите играеха от уважение към мен и нямат загуба вече 10 кръга, но не е приятно хора на по 21 години да не получават пари за по едно кафе. Досега успявах по някакъв начин да ги мотивирам, но ако нещата не се оправят, Марек е заплашен да изчезне от футболната карта, тъкмо когато отново се появихме на нея", коментира пред е-79 Иво Паргов.

Припомняме, че през лятото на 2010 г. Марек бе изхвърлен от професионалния футбол заради задължения на тогавашния президент Йордан Андреев към БФС. Тогава общината подаде ръка на футбола в града и бе създаден новия отбор ОФК Марек 2010, който тази година по служебен път влезе в Югозападната "В" група.

В тази връзка Иво Паргов каза, че не са се обръщали за помощ към бившия президент на отбора Йордан Андреев, тъй като и без това продължават да сърбат неговата попара.