Бившият защитник Янек Кючуков е назначен за директор на детско-юношеската школа на Марек (Дупница), става ясно от писмо, подписано от президента на клуба Цветан Видински.

Заповедта за влизането на Кючуков в реална власт като началник на школата е от 1 юли. В същото писмо се казва, че Даниел Белчев е назначен за треньор на вратарите в школата.

Цялата организация по работата в детско-юношеската школа и треньорската селекция се дават като право за решения на новия директор на школата, се казва още в писмото, разпространено до обществеността в Дупница.

Марек (Дупница) се завърна през тази година във Втора лига, което изправи клуба пред редица предизвикателства. Но също така ръководството на клуба гарантира, че школата ще бъде с отделен бюджет и всички средства, които се съберат от такси, дарения и спонсорства, ще се използват единствено за подобряване на работата с младите футболисти на Дупница. Заради улеснение по темата, е отворена и сметка за дарения.

Накрая се казва, че Марек (Дупница) през новия сезон във Втора лига ще има подкрепата на кмета на града инж. Методи Чимев. Община Дупница остава и основен финансов благодетел на клуба.

В същото време БЛИЦ научи, че Марек се е подсилил с ново попълнение. Любимецът на феновете на Локомотив (София) Даниел Васев ще помага на дупничани в тежките битки във Втора лига.