Марек спечели промоция за “Б” група, след като завърши 1:1 в домакинството си на Сливнишки герой. С равенството дупничани събраха актив от 72 точки, които ги оставиха на върха в класирането пред Витоша (Бистрица).

Двубоят на стадион “Бончук” започна много нещастно за домакините, които в 21-ата минута се оказаха догонващи в резултата. Съдията Вихрен Манев отсъди дузпа, която Ивайло Цветков превърна в гол.

До края на полувремето дупничани се опитаха да върнат гола, но това не им се отдаде. Най-чистата ситуация дойде малко преди почивката. Тодор Христов центрира от фаул, вратарят на Сливнишки герой се размина с топката, но Иван Янчев стреля с глава, топката се удари в напречната греда, Георгиев опита да я довкара, но бранител на домакините изчисти от голлинията.

През второто полувреме Марек отново натисна здраво съперника и в 49-ата минута гол най-после падна. Тодор Христов центрира от пряксвободен удар, а топката се завъртя и влетя в мрежата.

До края на срещата Дупничани не позволиха на съперника да създаде опасности пред вратата им. Последният съдийски сигнал на Манев пък хвърли в екстаз близо 2500 фенове на дупничани, които подкрепяха отбора при завръщането му в професионалния футбол.