Наставникът на Марек Антон Велков обяви, че се работи по привличането на няколко футболисти с опит в елита, които ще бъдат много полезни на по-младите играчи.
 
„Очаквам да имаме развитие в тази насока през следващата седмица. Тогава ще сключим и договори с новопривлечените футболисти. Понрави ми се показаното от Кристиян Петков. Той се вписа добре в отбора и виждам много потенциал в него. Отбеляза голове в контролите, но не е само това, харесва ми играта му като цяло. Мисля, че Марек е точният отбор за него", добави специалистът.
 
Антон Велков говори и за дошлия на проби полузащитник Арно Онор, който е играл за втория отбор на френския гранд ПСЖ. 21-годишният французин сподели, че е имал щастието да тренира с футболисти като Златан Ибрахимович и капитана на Бразилия Ти-аго Силва по време на престоя си 8 тима от Париж. През миналото лято Онор е бил на проби в английския Шефилд Уензди, но до сключването на договор така и не се е стигнало.

„Имам добри впечатления от Арно Онор. Той не е водил подготовка от месец март и му е трудно, докато навакса изоставането си. Дори и в това състояние обаче си личи, че има качества", коментира Велков видяното от французина. Халфът ще бъде изпробван и в последната контрола на Марек, която е срещу Левски на 9 юли. Според информация на „Тема Спорт" вероятността Арно Онор да подпише с дупничани е голяма.