Като варненец и заклет фен на Спартак фармацевтичният бос Веселин Марешки е готов да поеме закъсалия отбор. Футболистите на "соколите" обявиха, че спират да тренират, защото клубът е фалирал.

"Няма проблем да поема и Спартак, но законът не позволява да съм собственик на два отбора", каза за "Стандарт" Марешки, който през есента купи закъсалия Локомотив (Пловдив).

"Ако взема Спартак, още първата година ще бъде в горната половина на "А" група", зарече се бизнесменът.

Той припомни, че искал първо да вземе точно любимия тим, но се оказало невъзможно. Според Марешки е срамно Варна да не може да издържа "соколите". Краят на клуба бил заложен, целта е източването му, категоричен е босът.

"И през ум не ми минава да се откажа от Локомотив (Пловдив)", отсече варненецът.

"Годишната издръжка на "смърфовете" е 4 милиона лева. Мястото на Локо е доста по-напред в "А" група. С такъв бюджет реално ще бъдем в петица", подчерта Марешки.

Средната заплата на "Лаута" е 3000-4000 лева. "Но като бонуси, мисля че никой не дава толкова високи. За един мач играчите могат да вземат по още една заплата, а за добро класиране в края на шампионата - 10-15 хиляди", допълни Марешки.

"Имаме борчове за осигуровки, хотели, към фирми, постоянно ги погасяваме и ще ги изплатим", завърши фармацевтичният бос.