Благодетелят на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки отново се заяде с Емил Велев.

"За треньорската професия трябва доста интелект, така че Кокала да се съсредоточи към космонавтиката. Нали обеща, че ще лети в космоса, ако аз построя трибуна "Бесика". Ангажиментът ще го изпълня, така че го съветвам да слага скафандъра", заяви Марешки.

"Не мога да обръщам внимание на приказките на всеки идиот. Космонавт щял да става... че това е сериозна професия. Как ще оцелее Велев там", продължи варненецът, който днес даде пресконференция в Пресклуб "България", на която представи кандидатите на ПП "Либерален Алианс" за Избори 2013, като загатна и че има идея, с която ще направи революция в масовия спорт в страната.

"Имаме идея, която коренно ще промени спортната ситуация в страната. За нас това ще е винаги на първо място. Става дума за непрофесионалистите, а не за клубове и т.н. Няма да разкривам още от този момент за какво ще става въпрос, за да не ни откраднат идеята. Сред нашите благодетели и сътрудници има граждани с изключително стабилни позиции във всички сфери, които са на "ти" с идеята ми и я подкрепят на 100%. Всеки двор, на всяко училище в България, да бъде превърнат в модерна спортна площадка. Това искам аз. Ние сме били така, искам и нашите деца да бъдат отгледани по същия начин. Това е някакъв вид възпитание, което не бива да се пренебрегва. Нека сменим цигарите с баскетболна, волейболна и футболна площадка", заяви Веселин Марешки.

Сред "избраниците" в партията му попадат Борислав Кьосев, Кольо Парамов, Мариана Митова и Деница Нешева.