Веселин Марешки обяви, че след края на сезона се оттегля от Локомотив (Пловдив).

"Ангажиментът ми е до края на шампионата. Ще изпълня това, което съм поел като отговорност и ще издържам отбора до финала на първенството. След това прекратявам взаимоотношения с клуба", заяви в ефира на Нова телевизия варненският бизнесмен.

"Поел съм ангажимент да построя Трибуна Бесика, и това ще го изпълня", добави Марешки, който финансира Локомотив (Пловдив) от миналата есен, когато спаси "смърфовете" след раздялата им с Константин Динев. И до ден-днешен обаче аптекарският бос не получи акциите на клуба, които не са на негово име.

Вчера "черно-белите" прекъснаха серията си от 8 мача без загуба у дома, като паднаха 0:2 от ЦСКА на "Лаута". Още по време на двубоя се засилиха подозренията, че Марешки ще се маха от клуба. Причината беше, че бизнесменът не се появи на трибуните, макар обикновено да не пропуска завързаните срещи на Локо (Пд).

Миналата седмица Марешки бе обвинен от бившия шеф на феновете на "смърфовете" Костадин Славов, че искал подкрепа на изборите, за да продължи да налива пари в клуба. Бизнесменът отрече, но не е тайна, че в момента не му е до футбол, след като се раздели с коалиционния си партньор Яне Янев.

"Няма да допусна подобно отношение към мен. Градил съм си името с години. Не може някой като Коцето от Пловдив, който никой не го познава, да се упражнява на мой гръб и да казва, че съм в отбора, за да гласуват феновете за мен на изборите. След като давам пари, искам хората да ме уважават. И след като няма отношение, аз не съм мазохист, за да продължавам. Призовавам привържениците на отбора да не гласуват за мен. Само тези, които искат да променят България", каза още Веселин Марешки.

Марешки: Ще сме сред първите три партии на изборите с минимум 20 депутати