Бившият национал на България Мариан Христов предложи интересен начин за връщане на феновете по стадионите. Русокосият исполин в момента е играещ треньор на родния си Балкан (Ботевград) в Югозападната “В” група.

“Надявам се през пролетта да привлечем повече зрители. Дано забраната за пушене по заведенията накара любителите на футбола да дойдат на стадиона, където могат да пушат на спокойствие. Ако трябва, ще предложим и безплатно кафе. Ще докараме машини и ще даваме кафе”, заяви Мариан Христов.

Балкан започна подготовка за пролетния дял от първенството преди няколко дни. Тимът е на 11-о място от 20 отбора с 8 победи, 3 равенства и 8 загуби. През есенния дял играчите не получаваха заплати, а само премии за победа. Не се водеше и редовен тренировъчен процес, тъй като повечето от футболистите работеха и идваха на тренировки когато са свободни.

През пролетта Мариан Христов се надява да успее да промени ситуацията. Предвижда се играчите да получават месечни възнаграждения, а условието е да се тренира редовно. “Да, наистина такова е намерението на ръководството на клуба. Подготовката ни ще протече в Ботевград, въпреки че условията за това не са добри. Надявам се и времето да стане по-подходящо”, завърши шампионът с Кайзерслаутерн./БЛИЦ