Марин Бакалов ще бъде новият треньор на Ботев (Пловдив), съобщи самият той преди минути. Днес той събра неофициално групичка от 7 футболиста, сред които Васил Василев, Красимир Кръстев и юноши от школите на клуба, с които проведоха кратка тренировка. Очаква се утре да има по-сериозна група, която ще проведе тренировка сутринта.

"Най-вероятно аз ще отговарям за спортно-техническите неща в клуба, нещо като мениджър. В момента, както ще играем във "В" група няма нужда от раздуване на щаба, така че ще мога да съвместявам дейностите и като старши треньор", заяви Марин Бакалов. Той добави още, че ще бъде назначен и финансов директор. "Това ще е човек, който вече има опит на тази длъжност, но точно кой какъв пост ще заема в ръководството на клуба ще се реши и оповести официално след 19 юни, когато е общото събрание", уточни Бакалов.

Легендата на "канарчетата" добави още, че преговорите за селекция продължават и още от утре бройката футболисти ще се увеличава. Процедурата по отстъпване на правото на участие във "В" група от Металик на Ботев също върви по план./БЛИЦ