Халфът на Левски и младежкия национален отбор Марин Петков говори пред БЛИЦ след европейската квалификация срещу Германия (1:2). 

"Съжалявам много, изпуснахме да си тръгнем с точка или три от Регенсбург. А го заслужавахме.

Казвам го с оглед на всичко, което се случи на терена. Не, че не се представихме добре, напротив. Озорихме германците, така да се каже, но и класата си е класа. Няма какво да се лъжем.

Яд ме, защото можем. Доказахме го и днес, в Германия, срещу изключително силен противник.

Имаше леко стъписване в нашите редици н самото начало. Допуснахме гол. Но пък след изравняването заиграхме като равен с равен. Съжалявам, че не поведохме. И из амах шанс да се разпиша, но...Това е футболът - една грешка и те наказват.

Преди да шутирам към вратата ме блокираха, иначе можеше и да направим пълен обрат.

Но това вече е минало и заминало. Няма защо да се вайкаме и съжаляваме. С работа, мълчание и спокойствие нещата ще се получат.

Да, имам честта да ме викат и в мъжкия национален отбор. Къде се чувствам по-добре ли? И на двете места се чувствам супер.

Въпрос на чест е за всички българи, че представят държавата. Въпрос на чест и, че представям моя любим Левски.
 
Предстои ни последен мач срещу Израел в тази формация. Това ще е  за повечето от момчетата своебразен бенефис. Надявам се да се представим по-добер. Боли ни за загубата от Полша у дома. Тя ни струваше класирането на европейското първенство. Боли ме, защото сме по-добри от поляците. Но загубихме, затова е по-добре да мълчим.

Трябваше да го показваме, когато е могло. Сега вече е лесно да се говори.  Трябва да мълчим и да продължаваме напред", реалист е звездата на Левски.