Треньорът на Пирин Костадин Ангелов сподели, че тайнственият нападател, който се очакваше да подсили тима от Благоевград, е бил Марио Метушев.

Таранът обаче вече е картотекиран във втородивизионния Пирин (Гоче Делчев) и трансферът му при "орлетата" няма как да се осъществи.

Относно преминаването на Велимир Иванович в Доростол (Силистра) Ангелов коментира, че е проявявал интерес към него и е провел разговори с мениджъра му, но не може да задължи насила никой да играе за Пирин. Очаква се в средата на другата седмица отговор да даде Димитър Воденичаров, който е на проби в Испания.

Макар времето да го притиска, младият специалист не е притеснен и смята, че в най-лошия случай "орлетата" ще започнат с наличните играчи, които с представянето си в контролите го карат да бъде оптимист за съдбата на Пирин.

Контролата в Разлог с местния Пирин утре от 14:30 часа за тима от Благоевград ще пропусне капитанът Веселин Стойков, който е контузен, но ще бъде готов за първия мач от първенството. Той е срещу Черно море на 26 февруари от 14:30 часа на стадион "Христо Ботев". Двубоят утре пропуска и защитникът Мирослав Ризов, който е с разтежение от последната контрола с Малеш (Микрево) (0:0), пише е-79. Друг бранител на "орлетата" - Иван Михов, пък е болен, но утре ще вземе участие в проверката срещу третодивизионния тим от Разлог.

Пирин (Благоевград) започна серията си контроли от зимната подготовка със същия съперник. Тогава срещата на градския стадион в Разлог завърши при резултат 1:1, като точни бяха Веселин Стойков и Тодор Пандев. Утре двамата пропускат двубоя заради контузии.

В събота Пирин ще представи отбора с контролна среща с Вихрен (Сандански). Мястото на проверката ще се уточни допълнително, като се очаква да бъде или стадион "Христо Ботев", или базата в Рилци.

Новите в Пирин засега са Атанас Аршинков, Димитър Коемджиев, Димитър Наков, Милчо Макенджиев, Венцислав Бенгюзов, Атанас Зехиров и Жуниор. През паузата в първенството бе амнистиран Мирослав Ризов. /БЛИЦ