Суперзвездата на Черно море Марио Жардел може да се появи в игра в следващата контрола срещу Септември (Симитли) на 14 юли. Това потвърди треньорът Велизар Попов след вчерашния спаринг срещу Интер (Баку) – 1:1.

“Божилов се възстановява отлично и съвсем скоро ще започне да играе вече в контролите. Марио Жардел също върви добре в подготовката и до една седмица също ще вземе участие в проверките. Ако продължават да се готвят по този начин и със същото темпо и двамата може да играят в последната контрола тук срещу Септември”, каза треньорът.

“На този етап искаме да дадем възможност на всички да играят, да покажат своите възможности и да защитят претенциите да бъдат титуляри. Доволен съм от първите 60 минути, в които стояхме добре срещу един доста силен отбор, който е по-напред от нас в подготовката. Няма да се, че не мога да разчитам все още на някои от нападателите. В момента Дончо Атанасов и Данчо Юруков се справят добре напред, а имаме и млади момчета, които също се включват добре като смяна. Важното е, че създаваме положения, а ще дойде времето, когато ще започнем и да ги реализираме. На този етап от подготовката ние не отдаваме значение на резултатите в контролите. Най-важното в момента е да се подготвим както трябва”, завърши наставникът на варненци./БЛИЦ