Марица загуби с 2:3 от състезаващия се успешно в Югозападната "В" група Чико (Бяга) в контролна среща, играна на стадиона в пазарджишкото село Лесичово.

През първото полувреме падна един гол. Андрей Атанасов откри резултата с глава след центриране от ляво. Бившият нападател на Локомотив (София), "Ботев" (Враца) и Локомотив (Пловдив) се възстановяваше от контузия и това бе негов неофициален дебют за Марица, който той ознаменува с попадение.

През втората част Димитър Юруков отбеляза втори гол за тима от Югоизточната "В" група. След центриране от ляво Юруков с хубав удар прехвърли вратаря на Чико и направи 0:2. Последваха някои смени в състава на пловдивския тим, вследствие на които играта се промени, а грешките зачестиха. Футболистите на Чико се активизираха още повече и стигнаха до пълния обрат с 3:2.

След загубата треньорът на Марица Стоян Димитров коментира за фейсбук страницата на клуба впечатленията си от срещата, както и като цяло от подготовката до момента: "Не съм доволен от негативния резултат. Изпитваме сериозни проблеми във защита и по-специално с двойката централни защитници. Допускаме грешки, които противниците ни наказват. Вратарите ни също не са в добра форма."

От днес Марица е на лагер в Смолян. Тимът ще тренира на естествения терен на стадион "Септември" в квартал Райково и ще остане в града до петък, след което се връща в Пловдив. За събота се предвижда и последната контролна среща. "Ще наблегнем на тактическите тренировки. Голям проблем за нас е това, че отборът на практика не е тренирал на естествен терен. Няма как без тренировки на голям терен нещата да се получат. Надявам се времето да е добро и на лагера Смолян да бъде ползотворен за отбора и подготовката му", обясни Стоян Димитров.

Относно състава има някои промени, които са настъпили в последните дни. Виделен Сердарски отново е решил да напусне Марица, тъй като ще започва работа. От вчера той отново се присъедини към Асеновец. Антонио Цанков преминава в състезаващия се в "Б" група Оборище (Панагюрище) и ще подпише професионален договор.

Съставът на Марица: Петър Начев, Самер Алхусеин, Димитър Мичков, Алил Кардашев, Мирослав Пушкаров, Красимир Иванов, Петьо Димитров, Венцислав Гюзелев, Андрей Атанасов, Димитър Юруков, Борислав Никифоров. (Йълмаз Сюлейман, Тодор Иванов, Александър Александров, Георги Арабаджиев, Георги Георгиев, Даниел Спасов)