На проведеното вчера Общо събрание на футболен клуб Марица (Пловдив), беше сменен целият Управителен съвет, както и се избра нов силен човек на стадиона край Захарната фабрика.

Адвокат Георги Иванов, който е приближен до шефа на каратето Алексей Петров, ще движи делата на славния някога футболен клуб. В новия Управителен съвет влизат клубната легенда Петър Курдов, Любчо Атанасов, Димитър Панев и Илиян Йорданов.

Лев Корпорация става генерален спонсор на Марица. За изпълнение на поставената цел - промоция в “А“ група до 4 години, средства няма да се жалят. Бюджетът ще е в размер на 1 млн. лева на сезон. В момента Марица се състезава в пловдивската “А“ Областна група. Ще бъде отделено и специално внимание върху ДЮШ на клуба, като и за там ще има достатъчно пари, за да се подготвят и един ден заиграят по терените новите Христо Стоичков, Краси Чомаков и Асен Николов.

До Общото събрание се стигна след служебна дата, назначена от съда. В средата на август също се проведе такова събрание, но довчерашният собственик Марин Ленгеров отказваше в началото да признае взетите решения. След тежки преговори и дори родителска стачка на терена, той подписа специална декларация. Кметът на район “Северен“ и футболист на Марица Ральо Ралев, пък се опита с местни бизнесмени да създаде нов футболен отбор. Той беше недоволен от включването на Петър Курдов в Управителния съвет, защото бившият ас на националния отбор потърси от него сумата от 25 000 лева, които Община Пловдив даде на Марица в началото на тази година, но те така не стигнаха до адресата си.