Марица ще започне подготовката си за сезон 2015/2016 на 24 юни от 18 часа. Това съобщи треньорът на тима от Югоизточната "В" група Кирил Андонов. Отборът ще провежда своите тренировки в Пловдив поради ранния старт на първенството. Селекцията ще се избистря в движение, като до 24 юни трябва да стане ясно основното ядро от футболисти.

Наставникът заяви още, че ще се привлекат футболисти, които са били част от Марица през миналото, както и такива, които са юноши на "жълто-сините". Ще се разчита и на собствени кадри, както и на играчи от сегашния състав на тима.

До момента няколко нови футболисти са потвърдили, че ще облекат екипа на Марица през предстоящия сезон. Очаква се до започването на редовен тренировъчен процес това да направят и останалите, към които са отправени покани.

Също тогава ще станат ясни и освободените футболисти, ако има такива. Юношите на тима, които играха в мъжкия състав в края на изминалия полусезон ще продължат да се състезават в отбора старша възраст, като някои от тях ще бъдат и част от представителния тим. Целта е Марица да има силен състав при старшата възраст.

До момента има потвърдена една контролна среща - на 30 юни срещу новия член на "Б" група Поморие. Предвидено е срещата да се състои в Сопот, като началният час все още не не е уточнен. Очаква се скоро да бъде готова цялата програма от контроли, като се чака потвърждение от още съперници.